Referenties

“Als 81-jarige vrouw zonder partner en kinderen wil ik dat alles na mijn overlijden zo goed mogelijk geregeld is. Ik wil graag zo min mogelijk persoonlijke spullen overhouden zodat degene die mijn nalatenschap regelt dit zo eenvoudig mogelijk kan regelen. Frederike heeft mij geholpen bij het afstand doen van bijv. fotoalbums en privégegevens. Hierdoor heb ik een enorme rust omdat ik weet dat als ik overlijd er geen extra ballast van mij achterblijft voor een ander. Het was een intiem en persoonlijk proces dat voor mij alleen mogelijk was met de hulp van Frederike. Haar geduld, discretie en respect voor mij maar ook haar humor maakten dit mogelijk op een fijne manier”.

Janneke

“Ik ging op op stel en sprong van een groot huis naar een kleinere woning. Daardoor moest ik veel en snel beslissingen nemen over welke spullen en huisraad ik wilde houden en wat weg kon. Frederike heeft me begeleid in dat proces waardoor ik snel kon beslissen zonder spijt te krijgen. Elke dag geniet ik van mijn woning en omring ik me met spullen waar ik blij van word of die ik echt veel gebruik. Dit alles dankzij de hulp van Sort it out”.

Leonie

“In de periode dat ik uit een zware depressie kwam, heb ik met Frederike een opruimsessie gedaan in mijn werkkamer. Ze leerde mij een handige opruimmethode en gaf me tips.
Het lukte me daarna beter het huis opgeruimd te houden en opgeruimder te krijgen. Dus ik heb nóg steeds veel baat bij haar aanpak en tips.
Ik zou meer mensen die depressief (geweest) zijn haar dienstverlening gunnen.”
Muriel

“Ik heb Frederike ingehuurd voor tips en om me te helpen meedenken. Ik heb drie kleine kinderen en had het gevoel dat ik overal achteraan liep te rennen en vond mijn huis niet netjes genoeg. Door samen met Frederike in drie uur door het huis te gaan, hebben we de puntjes op de i gezet. Frederike had goede ideeën die we meteen konden doorvoeren. Ook aan haar praktische tips heb ik veel gehad. Ik denk dat ik dit nog wel eens een keer ga herhalen volgend jaar”.

Christine

“Door omstandigheden moest ik hals over de kop verhuizen. Al mijn spullen en vooral dozen stonden in mijn nieuwe appartement en door fysieke problemen kon ik weinig zelf doen. Frederike heeft alles uitgepakt, logisch ingedeeld  en ingeruimd terwijl ik vanaf de bank lag te kijken en haar vragen beantwoorde. Ik geniet nog steeds van een mooi en praktisch ingericht huis. Zonder haar hulp waren mijn kasten nooit zo georganiseerd geweest”.

Tineke

“Omdat mijn man en ik beide een drukke baan hebben en er een grote verhuizing op stapel stond, hebben we een beroep gedaan op Sort it out. Samen met opruimcoach Frederike hebben we het hele huis opgeruimd (en veel weggedaan) zodat we alleen de spullen hoefden in te pakken die we nog wilden houden. Frederike heeft een planning en to-do lijst gemaakt waardoor de voorbereiding voor onze verhuizing overzichtelijk en efficiënt was. Samen hebben we alles gestructureerd ingepakt. Door haar aanpak en begeleiding hebben we veel tijd bespaard en hebben we ons nieuwe huis snel kunnen inrichten”.
Pauline

In de afgelopen periode heb ik nauw samengewerkt met Frederike. Ik heb haar geholpen met een grote opdracht van haar bij een bekende van mij.
Van dichtbij heb ik kunnen zien hoe Frederike te werk gaat met de persoon die haar hulp heeft gevraagd. Ik kan alleen maar zeggen dat ze een zeer professionele ‘opruim’coach is! Absoluut een aanpakker maar altijd vriendelijk en rustig van aard. Luisterend en kijkend naar de persoon pakt ze ruimte na ruimte op, allemaal samen met de hulpvrager.
En lukt het even niet helemaal? Ook dan neemt ze de tijd om het samen te bespreken. Even wat gas terug en dan weer verder.
Ze werkt met een plan en een doel, maar alles is onderweg aanpasbaar als het nodig is.
Het resultaat? Een heerlijk opgeruimd huis en blije mensen.
Wanda

“Een vriend van mij had een overvol appartement en kreeg het niet voor elkaar het zelf op te ruimen. Gelukkig kon opruimcoach Frederike hem helpen. Samen met haar heeft hij zijn hele appartement opgeruimd. Met haar geduld en respect hebben ze alle spullen beoordeeld en alles opnieuw ingedeeld en zijn huis weer gezellig gemaakt. Ook met de tips van Frederike zoals labels op doorzichtige voorraadbakken, een to do lijst en het wekelijks inhuren van een schoonmaakster is hij nu weer helemaal blij in zijn eigen huis. Frederike huurt hij om de zes weken in om de puntjes nog even op de i te zetten. Zo blijft hij gelukkig in zijn eigen huis en heeft hij ook meer overzicht in zijn dagelijks leven”.
Tom

“De afgelopen weken samen met Frederike mijn huis weer leefbaar gemaakt. Een bijzonder fijne samenwerking en soms maar een half woord nodig. En zeker een aanrader als je er zelf niet helemaal meer uitkomt”.
Carla

“Ditmaal heb ik aan Frederike gevraagd mij te begeleiden bij mijn verhuizing.
Zij heeft mij geholpen om nog meer afscheid te nemen van spullen die ik niet gebruikte en met een praktische en overzichtelijke manier van inpakken. Ook op de dag van de verhuizing was ze erbij. Zij was de rust zelve. Het maakte dat de verhuizing op rolletjes liep en de stress beperkt bleef.
Ik kijk terug op een prettige verhuizing. Dank je wel Frederike!”

Miranda

“Elk jaar in december ga ik met Frederike een paar uur aan de slag in mijn werkkamer. En zo kan ik weer een nieuw jaar in met een opgeruimde en overzichtelijke werkplek”.

Chantal

“Na het overlijden van mijn man stond mijn leven stil en kwam er niks meer uit mijn handen. Zo erg dat ik ook niets meer deed aan mijn administratie. Ik had geen idee hoe ik dit moest aanpakken; ik had er maanden (!) niet naar gekeken. Ik schaamde me hier voor maar Frederike stelde me op mijn gemak, was begripvol en meelevend. Met haar hulp heb ik alles uitgezocht, gesorteerd en in mapjes gedaan en op prioriteit gelegd. Met haar actieplan kon ik zelf aan de slag om diverse instanties te bellen om mijn betalingsachterstanden te bespreken. Dankzij haar hulp heb ik alles weer op de rit en een duidelijk financieel overzicht”.

Marieke

“Omdat ik zoveel verschillende hobby’s heb, was mijn werkkamer een chaos en was er niets gecategoriseerd waardoor dat ook mijn creatieve proces in de weg ging zitten. Frederike heeft met mij de werkkamer opgeruimd; ik kwam zoveel spullen tegen die ik al jaren kwijt was! Alleen daarom al was het de moeite waard. Nu geniet ik dagelijks van een overzichtelijke werkkamer en kan ik mijn hobby’s makkelijker uitvoeren omdat ik alles bij de hand heb. Ik heb mijn creativiteit en passie zijn weer helemaal terug!”

Paul

Ik ben heel blij met de hulp van Frederike. Ze stelt de juiste vragen en is naast empatisch ook daadkrachtig.
Ze gaf me het zetje dat ik nodig had om rigoreus door mijn verzameling heen te gaan. Nu ervaar ik meer ruimte en lucht.
Ook het logisch indelen van kasten en lades is een sterk punt van haar.
Wij hebben weer een georganiseerd en opgeruimd huis.
Ik raad iedereen een sessie met Frederike aan!

Esther - Woudenberg

“Mijn man en ik kennen ons uit onze studententijd. Onze huis bleef ook altijd studentikoos: overal lag wat, niets had een vaste plek, verhuisdozen bleven onuitgepakt in de weg staan (na 2 jaar!), lades en kasten waren zo overvol dat we er niets meer in konden leggen waardoor we het er maar naast legden en de kasten niet eens meer open konden, kortom: één grote chaos. Na de komst van ons eerste kind vonden we allebei dat dit moest veranderen. Frederike heeft ons probleem aangehoord en goed naar onze wensen geluisterd. Door haar vragen kwamen we er ook achter wat de oorzaak was van onze chaos. Met ons drieën zijn we aan het werk gegaan en hebben we het hele huis opgeruimd en alles logisch ingedeeld. Nu kunnen we overal bij en bergen we onze spullen op, op de plek waar het hoort. Waar we vroeger altijd van alles kwijtwaren, kunnen we het nu direct vinden; alles heeft een vaste plek. Met alle hulp,  tips en ideeën van Frederike hebben we een heerlijk overzichtelijk huis en huishouden”.

Peter & Gabriëlle

“Vriendelijk en respectvol net even dat zetje wat ik nodig had in mijn grondige opruimproces. Samen met Frederike als opruimcoach kom je dan ineens een heel eind.”
Roos

Een paar weken geleden zag ik op LinkedIn een bericht van Frederike voorbij komen. Ik was direct getriggerd. Ik keek eens om me heen in mijn werkkamer en werd gelijk gelukkig bij het idee om Frederike te vragen mij hierbij te helpen. Frederike reageerde direct op mijn bericht en binnen een paar berichten was de (eerste) afspraak gemaakt. Frederike kwam langs. Waarom een opruimcoach? Ik ben een type dat weet wat moet gebeuren maar ook heel slinks de focus danwel prioriteiten elders kan leggen. Je kan mij vertellen wat ik moet doen, maar als ik dan vervolgens alleen ben, doe ik het niet. Ja, dat weet ik, en dat had Frederike heel snel door. Ze was doortastend, hielp me, stelde de juiste vragen en zorgde voor focus. Prioriteiten eerst, dan de rest. We hebben deze dag veel bereikt. Loop je (letterlijk) ergens tegenaan of je hebt hulp nodig om je hoofd wat meer leeg te maken zodat ruimte ontstaat voor andere zaken, denk dan eens aan Frederike!
Jacqueline van den Berg

”Opruimen doe je bij de opruimcoach van Sort it out uit Amersfoort. Frederike is altijd vrolijk en blij. Zij geeft nuttig en vakkundig advies. Gewoon doen!”

Carolina Sanchez - Si Spaans

“Deze zomer ben ik gestart als ZZP-er en daarvoor moest ik thuis een werkkamer vrijmaken. Nu had ik al wel een soort werkkamer, maar dat leek wellicht meer op een opslaghok, dan op een kamer waar je werkelijk in zou kunnen werken. Omdat ik houd van orde en rust om me heen en ook zeker gestructureerd kan denken, dacht ik dit zelf wel te kunnen realiseren. Maar toch bleek het een slagje moeilijker dan gedacht. Daarom heb ik contact gezocht met Frederike van Sortitout. En ik heb er geen spijt van! Na een kopje thee in de zon op het terras sloten wij ons op in mijn werkkamer en gingen aan de slag. Ik had een paar heldere uitgangspunten: ik wist wat er moest blijven en wat voor mij logische plekken waren. Ook wist ik wat ik graag uit mijn kamer wilde zetten, maar waar nog geen alternatieve plek voor beschikbaar was. Vooral dat laatste punt zou een legitimatie kunnen zijn om niets weg te gooien, maar Frederike ging er heel realistisch mee om. Opruimen kan ook in fasen. Binnen een uur hadden we de overloop in gebruik als tijdelijke afvoerplaats. Alles sorteerden we in categorieën: oud papier, te versnipperen papier, kringloopwinkel en grijze container. Ze hielp mij een logischer structuur aan te brengen in mijn archiefmappen, waardoor ik nog maar de helft van de archiefruimte nodig had. Met een paar vragen wist ze me ook steeds weer te helpen kiezen: kan weg of moet blijven. Behalve de praktische hulp met opruimen, weggooien en ordenen, dacht Frederike ook mee over hoe ik mijn werkkamer, die vrij klein is, toch zo optimaal mogelijk kon gebruiken. Met tips over de positie van mijn bureau en tips voor opbergruimte. En rekening houdend met dat het oog ook wat wil. Resultaat van een dag hard werken? Een heerlijk opgeruimde kamer, een volle (papier)container en rust in mijn hoofd.”

Ine Galle - Werf12

“Gezien de hectiek in mijn werkzaamheden oogde het rondom mijn werkplek erg rommelig terwijl ik dat zelf niet eens in de gaten had. Daarnaast zat alles ook nog ergens in mijn hoofd en dat gaf dus géén rust. Op advies van mijn werkgever ben ik met opruimcoach en organizer Frederike van Sort It Out in contact gekomen. Frederike gaf mij vertrouwen en heeft mij trucs geleerd om in Outlook orde te scheppen en ook om zaken zó op te slaan dat ik ze vervolgens gemakkelijk kan terug vinden. Nu hoef ik niet meer een bericht terug te zoeken in 600 e-mails (Inbox). Ook heb ik taken aangemaakt waar ik weer op word geattendeerd middels mijn agenda. Verder was zij de stok achter de deur om papieren en spullen eindelijk op te ruimen of het een plek te geven. Al met al is het mij en ook mijn collega’s goed bevallen”.
Officemanager - Bouwbedrijf Balemans

“Al een hele tijd ergerde ik me aan al die spullen die overal in huis staan en liggen. Ik was vaak iets kwijt en vergat wat we allemaal in huis hadden. Het overzicht was weg dus het was tijd voor actie en voor hulp. Al jaren komen er alleen maar spullen bij, maar gaat er nooit iets het huis uit: kleding, speelgoed, gadgets, boeken, maar ook: verzekeringen, lidmaatschappen, administratie. Opruimcoach Frederike stelde direct voor om een hoek in te richten voor kinderen; een plek waar ze kunnen spelen en waar ze hun spulletjes gemakkelijk kunnen opbergen. Daarna zijn we de rest gaan ordenen. Sindsdien is het een stuk opgeruimder in huis, en belangrijker: ook in onze hoofden. De afspraak met Frederike stond in onze agenda als de deadline om alvast de grote hoop het huis uit te werken. Die ene dag hebben we de laatste spullen weggewerkt. Frederike weet van aanpakken, geeft handige tips en met haar ben je twee keer zo snel klaar als wanneer je iemand anders vraagt. Daarbij heeft ze geen oordeel; ze kijkt waar jouw behoefte ligt. Voor ons was ze een enorme hulp”!
Ina

“Frederike is heel prettig om mee te werken. Ze heeft ons goed aan het werk gezet en komt overal met praktische oplossingen. Onze rommelkamers, keuken en kelder zijn onherkenbaar veranderd en alles is overzichtelijk geworden”.
Lennart

“De afgelopen zes jaar is er veel veranderd in mijn leven. Van drie huizen gingen we naar een huis, we kregen een prachtige dochter en gingen allebei ook meer thuis werken. Kortom, het huishouden is echt veranderd! Ik kwam erachter dat ik vroeger thuis NOOIT iets hoefde weg te gooien. Alles ging naar zolder, of naar een andere kamer. Nu merk ik dat ik juist wil ‘ruimen’ maar hoe? Wat doe je weg, wat bewaar je? Ik besloot een professional organizer in te huren en dat doe je dan natuurlijk snel bij iemand die je kent. Frederike stelde eerst de vraag waar ik het meest last van had, en voor mij was dat om alles voor Anne, onze dochter van vijf jaar, goed op orde te hebben. Een goede keus volgens Frederike, want pas als alles goed op orde is voor een kind, kun je een kind ook zelf leren opruimen want dan is het duidelijk waar alles ligt. Klinkt simpel, maar doe het maar eens. We begonnen met drie boxen in de woonkamer, een box voor spullen die weg mochten naar de kringloop of goed doel, een box met spullen die naar andere locatie in het huis moesten en een box met speelgoed e.d. dat in de ruimte moest blijven. Daarnaast een aantal vuilniszakken voor dingen die echt weg mochten). Na twee uur waren de kasten beneden opgeruimd. Frederike zorgde ervoor dat ik niet ging wegdromen en niet stiekem dingen weer uit de dozen haalde, maar dat ik efficiënt door kon werken. Ik had er zelfs lol in! Ook de slaapkamer kwam aan de beurt. Omdat er continu iemand je aanstuurt, maar ook meehelpt en daar duidelijk veel plezier in heeft, hadden we binnen vijf uur beneden en boven alles op orde. Voor mij uitermate verrassend, want ik dacht niet dat dat in zo’n tijdbestek zou kunnen! Een heel goed gevoel, want op de een of andere manier wil ik alles thuis en op kantoor op orde hebben (misschien de leeftijd?) en dit is een goed begin! Ik zou Frederike bij iedereen aanraden, thuis of op de zaak. Het is heerlijk om te zien dat mensen echt hun krachten benutten en doen waar ze goed in zijn. Zij vindt het heerlijk dat ze mensen op deze manier helpt en wordt helemaal blij van een administratie die op orde is, kasten die van A tot Z kloppen en een keuken waar je nooit misgrijpt. De term professional organizer is dus veel meer dan alleen het organiseren van je huishouden of werkplek, het geeft jezelf ruimte om de dingen te doen waar je echt goed in bent en waar je je op wilt focussen. Voor mij is dat mijn bedrijf en natuurlijk mijn dochter/familie en wil ik zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het huishouden. Ik ga liever een avondje met vriendinnen op stap dan dat ik bezig ben met mijn huishouden maar ik wil het allemaal wel op orde hebben. Dankzij Sort it out ben ik op de goede weg! Next step? Mijn kleedkamer “
Marjanne Riemens

”Een korte schets van mijn werkplek voordat Frederike langskwam: op het bureau allerlei paperassen: documenten, adreskaartjes, folders en achterstallige formulieren die nog ingevuld moesten worden. Om mij heen, in de vensterbank en op de grond dozen met dossiers, mappen met lesmateriaal en ongesorteerde werkmappen. Maar de grootste stoorzender voor mij was mijn mailbox. Deze bestond uit mails van meer dan twee jaren oud en gaf iedere dag de boodschap ‘de inhoud van uw mailbox heeft een maximumlimiet overschreden’.. Ik zag dan ook uit naar de begeleiding van ‘Sort ik out’! Dé Opruimcoach uit Amersfoort, Frederike, bleek een heel gestructureerde en vooral ook strenge instructrice. In een mum van tijd leerde ze mij hoe ik mijn mailbox onder controle kan krijgen. En dat bleek eigenlijk heel eenvoudig te zijn! Daarna kwam mijn bureau aan de beurt. Alle paperassen verdwenen in drie bakken, in mijn boekenkast of in de prullenbak. Mijn vensterbank kon weer gebruikt worden voor een leuke plant en de dozen achter mij werden leeggehaald en de inhoud ervan op de daarvoor bestemde plek gelegd. Na een paar uren hard werken was mijn werkplek veranderd in een schone, opgeruimde en rustgevende ruimte, waar ik alles kon vinden wat ik nodig had. Ruimte om mij heen en vooral ook in mijn hoofd! Wat een weldaad, voor iemand die zo chaotisch en ongestructureerd is als ik. De volgende stap is nu om mijn werkplek zo te houden en daar ga ik zeker mijn best voor doen. Want de opbrengst is tijd, ruimte en rust!”.
Map Koers