Referenties

“Vriendelijk en respectvol net even dat zetje wat ik nodig had in mijn grondige opruimproces. Samen met Frederike als opruimcoach kom je dan ineens een heel eind.”
Roos

Een paar weken geleden zag ik op LinkedIn een bericht van Frederike voorbij komen. Ik was direct getriggerd. Ik keek eens om me heen in mijn werkkamer en werd gelijk gelukkig bij het idee om Frederike te vragen mij hierbij te helpen. Frederike reageerde direct op mijn bericht en binnen een paar berichten was de (eerste) afspraak gemaakt. Frederike kwam langs. Waarom een opruimcoach? Ik ben een type dat weet wat moet gebeuren maar ook heel slinks de focus danwel prioriteiten elders kan leggen. Je kan mij vertellen wat ik moet doen, maar als ik dan vervolgens alleen ben, doe ik het niet. Ja, dat weet ik, en dat had Frederike heel snel door. Ze was doortastend, hielp me, stelde de juiste vragen en zorgde voor focus. Prioriteiten eerst, dan de rest. We hebben deze dag veel bereikt. Loop je (letterlijk) ergens tegenaan of je hebt hulp nodig om je hoofd wat meer leeg te maken zodat ruimte ontstaat voor andere zaken, denk dan eens aan Frederike!
Jacqueline van den Berg

”Opruimen doe je bij de opruimcoach van Sort it out uit Amersfoort. Frederike is altijd vrolijk en blij. Zij geeft nuttig en vakkundig advies. Gewoon doen!”
Carolina Sanchez - Si Spaans

“Deze zomer ben ik gestart als ZZP-er en daarvoor moest ik thuis een werkkamer vrijmaken. Nu had ik al wel een soort werkkamer, maar dat leek wellicht meer op een opslaghok, dan op een kamer waar je werkelijk in zou kunnen werken. Omdat ik houd van orde en rust om me heen en ook zeker gestructureerd kan denken, dacht ik dit zelf wel te kunnen realiseren. Maar toch bleek het een slagje moeilijker dan gedacht. Daarom heb ik contact gezocht met Frederike van Sortitout. En ik heb er geen spijt van! Na een kopje thee in de zon op het terras sloten wij ons op in mijn werkkamer en gingen aan de slag. Ik had een paar heldere uitgangspunten: ik wist wat er moest blijven en wat voor mij logische plekken waren. Ook wist ik wat ik graag uit mijn kamer wilde zetten, maar waar nog geen alternatieve plek voor beschikbaar was. Vooral dat laatste punt zou een legitimatie kunnen zijn om niets weg te gooien, maar Frederike ging er heel realistisch mee om. Opruimen kan ook in fasen. Binnen een uur hadden we de overloop in gebruik als tijdelijke afvoerplaats. Alles sorteerden we in categorieën: oud papier, te versnipperen papier, kringloopwinkel en grijze container. Ze hielp mij een logischer structuur aan te brengen in mijn archiefmappen, waardoor ik nog maar de helft van de archiefruimte nodig had. Met een paar vragen wist ze me ook steeds weer te helpen kiezen: kan weg of moet blijven. Behalve de praktische hulp met opruimen, weggooien en ordenen, dacht Frederike ook mee over hoe ik mijn werkkamer, die vrij klein is, toch zo optimaal mogelijk kon gebruiken. Met tips over de positie van mijn bureau en tips voor opbergruimte. En rekening houdend met dat het oog ook wat wil. Resultaat van een dag hard werken? Een heerlijk opgeruimde kamer, een volle (papier)container en rust in mijn hoofd.”
Ine Galle - Werf12

“Gezien de hectiek in mijn werkzaamheden oogde het rondom mijn werkplek erg rommelig terwijl ik dat zelf niet eens in de gaten had. Daarnaast zat alles ook nog ergens in mijn hoofd en dat gaf dus géén rust. Op advies van mijn werkgever ben ik met opruimcoach en organizer Frederike van Sort It Out in contact gekomen. Frederike gaf mij vertrouwen en heeft mij trucs geleerd om in Outlook orde te scheppen en ook om zaken zó op te slaan dat ik ze vervolgens gemakkelijk kan terug vinden. Nu hoef ik niet meer een bericht terug te zoeken in 600 e-mails (Inbox). Ook heb ik taken aangemaakt waar ik weer op word geattendeerd middels mijn agenda. Verder was zij de stok achter de deur om papieren en spullen eindelijk op te ruimen of het een plek te geven. Al met al is het mij en ook mijn collega’s goed bevallen”.
Officemanager - Bouwbedrijf Balemans

“Al een hele tijd ergerde ik me aan al die spullen die overal in huis staan en liggen. Ik was vaak iets kwijt en vergat wat we allemaal in huis hadden. Het overzicht was weg dus het was tijd voor actie en voor hulp. Al jaren komen er alleen maar spullen bij, maar gaat er nooit iets het huis uit: kleding, speelgoed, gadgets, boeken, maar ook: verzekeringen, lidmaatschappen, administratie. Opruimcoach Frederike stelde direct voor om een hoek in te richten voor kinderen; een plek waar ze kunnen spelen en waar ze hun spulletjes gemakkelijk kunnen opbergen. Daarna zijn we de rest gaan ordenen. Sindsdien is het een stuk opgeruimder in huis, en belangrijker: ook in onze hoofden. De afspraak met Frederike stond in onze agenda als de deadline om alvast de grote hoop het huis uit te werken. Die ene dag hebben we de laatste spullen weggewerkt. Frederike weet van aanpakken, geeft handige tips en met haar ben je twee keer zo snel klaar als wanneer je iemand anders vraagt. Daarbij heeft ze geen oordeel; ze kijkt waar jouw behoefte ligt. Voor ons was ze een enorme hulp”!
Ina

“Frederike is heel prettig om mee te werken. Ze heeft ons goed aan het werk gezet en komt overal met praktische oplossingen. Onze rommelkamers, keuken en kelder zijn onherkenbaar veranderd en alles is overzichtelijk geworden”.
Lennart

“De afgelopen zes jaar is er veel veranderd in mijn leven. Van drie huizen gingen we naar een huis, we kregen een prachtige dochter en gingen allebei ook meer thuis werken. Kortom, het huishouden is echt veranderd! Ik kwam erachter dat ik vroeger thuis NOOIT iets hoefde weg te gooien. Alles ging naar zolder, of naar een andere kamer. Nu merk ik dat ik juist wil ‘ruimen’ maar hoe? Wat doe je weg, wat bewaar je? Ik besloot een professional organizer in te huren en dat doe je dan natuurlijk snel bij iemand die je kent. Frederike stelde eerst de vraag waar ik het meest last van had, en voor mij was dat om alles voor Anne, onze dochter van vijf jaar, goed op orde te hebben. Een goede keus volgens Frederike, want pas als alles goed op orde is voor een kind, kun je een kind ook zelf leren opruimen want dan is het duidelijk waar alles ligt. Klinkt simpel, maar doe het maar eens. We begonnen met drie boxen in de woonkamer, een box voor spullen die weg mochten naar de kringloop of goed doel, een box met spullen die naar andere locatie in het huis moesten en een box met speelgoed e.d. dat in de ruimte moest blijven. Daarnaast een aantal vuilniszakken voor dingen die echt weg mochten). Na twee uur waren de kasten beneden opgeruimd. Frederike zorgde ervoor dat ik niet ging wegdromen en niet stiekem dingen weer uit de dozen haalde, maar dat ik efficiënt door kon werken. Ik had er zelfs lol in! Ook de slaapkamer kwam aan de beurt. Omdat er continu iemand je aanstuurt, maar ook meehelpt en daar duidelijk veel plezier in heeft, hadden we binnen vijf uur beneden en boven alles op orde. Voor mij uitermate verrassend, want ik dacht niet dat dat in zo’n tijdbestek zou kunnen! Een heel goed gevoel, want op de een of andere manier wil ik alles thuis en op kantoor op orde hebben (misschien de leeftijd?) en dit is een goed begin! Ik zou Frederike bij iedereen aanraden, thuis of op de zaak. Het is heerlijk om te zien dat mensen echt hun krachten benutten en doen waar ze goed in zijn. Zij vindt het heerlijk dat ze mensen op deze manier helpt en wordt helemaal blij van een administratie die op orde is, kasten die van A tot Z kloppen en een keuken waar je nooit misgrijpt. De term professional organizer is dus veel meer dan alleen het organiseren van je huishouden of werkplek, het geeft jezelf ruimte om de dingen te doen waar je echt goed in bent en waar je je op wilt focussen. Voor mij is dat mijn bedrijf en natuurlijk mijn dochter/familie en wil ik zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het huishouden. Ik ga liever een avondje met vriendinnen op stap dan dat ik bezig ben met mijn huishouden maar ik wil het allemaal wel op orde hebben. Dankzij Sort it out ben ik op de goede weg! Next step? Mijn kleedkamer “
Marjanne Riemens

”Een korte schets van mijn werkplek voordat Frederike langskwam: op het bureau allerlei paperassen: documenten, adreskaartjes, folders en achterstallige formulieren die nog ingevuld moesten worden. Om mij heen, in de vensterbank en op de grond dozen met dossiers, mappen met lesmateriaal en ongesorteerde werkmappen. Maar de grootste stoorzender voor mij was mijn mailbox. Deze bestond uit mails van meer dan twee jaren oud en gaf iedere dag de boodschap ‘de inhoud van uw mailbox heeft een maximumlimiet overschreden’.. Ik zag dan ook uit naar de begeleiding van ‘Sort ik out’! Dé Opruimcoach uit Amersfoort, Frederike, bleek een heel gestructureerde en vooral ook strenge instructrice. In een mum van tijd leerde ze mij hoe ik mijn mailbox onder controle kan krijgen. En dat bleek eigenlijk heel eenvoudig te zijn! Daarna kwam mijn bureau aan de beurt. Alle paperassen verdwenen in drie bakken, in mijn boekenkast of in de prullenbak. Mijn vensterbank kon weer gebruikt worden voor een leuke plant en de dozen achter mij werden leeggehaald en de inhoud ervan op de daarvoor bestemde plek gelegd. Na een paar uren hard werken was mijn werkplek veranderd in een schone, opgeruimde en rustgevende ruimte, waar ik alles kon vinden wat ik nodig had. Ruimte om mij heen en vooral ook in mijn hoofd! Wat een weldaad, voor iemand die zo chaotisch en ongestructureerd is als ik. De volgende stap is nu om mijn werkplek zo te houden en daar ga ik zeker mijn best voor doen. Want de opbrengst is tijd, ruimte en rust!”.
Map Koers