opruimcoach amersfoort sort it out frederike galle-dunk

Geschreven door Frederike Galle-Dunk

opruimcoach amersfoort sort it out frederike galle-dunk
 

In augustus 2023 stond ik met Sort it out op de site van het AD in een artikel over coaches in Amersfoort. Onderstaand het interview.

,,Toen rond het jaar 2000 het beroep Professional Organizer overwaaide uit Amerika wist ik meteen: ‘dit is op mijn lijf geschreven’. Organiseren, opruimen en regelen zit in mijn bloed. Ik was destijds nog werkzaam als directiesecretaresse en in 2011 heb ik een opleiding gevolgd en ben ik met mijn bedrijf begonnen: Sort it out.”

,,Ik vind het heel leuk om mensen te helpen orde en structuur te brengen in hun huis. Ik merk bij mijn cliënten dat het ook veel rust in hun hoofd geeft. Als je structuur in huis aanbrengt, sijpelt dat door en wordt het dagelijks leven een stuk makkelijker.”

,,Ik ga letterlijk met de mensen samen opruimen, dus het kan ook heel fysiek werk zijn. Er zijn cliënten die een drukke baan hebben en echt geen tijd hebben om op te ruimen, maar ik help ook mensen die geen overzicht hebben. Zij weten ze niet waar ze moeten beginnen. Ik help ze daarbij. De opmerking die ik vaak hoor is: ‘Ik wist niet dat ik dat nog had.”

Op een gegeven moment moet je afscheid nemen van spullen

,,Als je dingen geen vaste plek geeft, dan is het erg lastig om iets terug te vinden. Zoiets simpels als een schaar hoort een vaste plek te hebben. Dat geeft rust en je hoeft niet steeds een nieuwe te kopen.’

,,Per klant is het verschillend waar ik me op focus. Ik geef advies op maat. Heeft iemand moeite met het wegdoen van spullen, dan laat ik zien wat de mogelijkheden zijn om van iets een herinnering te maken. Bijvoorbeeld door het vast te leggen op een foto of door een gedeelte van iets te bewaren. Op een gegeven moment moet je afscheid nemen van spullen. Dan hoef je er geen energie meer in te steken en krijg je weer ruimte in je huis.”